Zinības Zilajos kalnos

https://photos.app.goo.gl/jzvvihPsDdt7re7z7
Vairāk foto šeit

22. septembrī jau tradicionāli tika rīkotas zinības Zilajos kalnos. To organizēja Ogres novada pašvaldība, Ogres novada Izglītības pārvalde un Ogres novada pašvaldības aģentūra “Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa “Zilie kalni” attīstības aģentūra”.

Pasākuma noritēja Ogres Zilo kalnu Starta laukumā un tā tiešā tuvumā.

Meža zinību diena tika rīkota, lai ar dažādu stendu – “Meža laboratoriju” – palīdzību izglītotu skolēnus šajā jomā. Tajās aicināja piedalīties 2. līdz 3. klašu audzēkņus. Arī no mūsu skolas šo klašu skolēni devās uz zinībām Zilajos kalnos.

Pasākuma mērķis – brīvdabā iepazīstināt tā dalībniekus ar apkārtējo vidi, dabu, mežā notiekošajiem procesiem, meža apsaimniekošanu, koksnes iegūšanu un pārstrādi. Tāpat arī veicināt izpratni par saprātīgu vides izmantošanu un aizsardzību.

Skolēni dienu pavadīja, piedaloties gan teorētiskās, gan praktiskās, gan ļoti atraktīvās darbnīcās.  Laboratorijās bērni uzzināja, kāda koksne tiek izmantota kurināšanai un papīram, mācījās stādīt kokus, iepazina dabas aizsardzības jomu, augu un ogu valstību, darbojās kokapstrādē, atkritumu šķirošanas aktivitātē iepazina, kā pareizi šķirot atkritumus, iepazina putnus un zvērus, uzzināja par to medībām, “Necūkošanas laboratorijā” darbojās pats Cūkmens, kurš lika piedalīties spēlē.

Vislielāko sajūsmu un prieku bērnos radīja tikšanās ar haskijiem no biedrības „Sniega suņi”.

Galvenais ir piedalīties un gūt jaunas zināšanas. Paldies organizatoriem par izzinošo un ļoti interesanto pasākumu! Īpašs paldies mūsu skolēnu vecākiem par nogādāšanu uz Zilajiem kalniem un  mājās!

2., 3. klašu skolotājas