Eiropas mobilitātes diena Ogresgala pamatskolā

https://photos.app.goo.gl/sgHrBNRLH5ckD1JW6
Vairāk foto šeit

No 16. septembra līdz 22.septembrim tiek atzīmēta Eiropas mobilitātes nedēļa un 22.spetembrī Diena bez auto.

Eiropas mobilitātes nedēļu un Dienu bez auto, liekot uzsvaru uz videi draudzīgiem pārvietošanās veidiem.

2024. gada Eiropas mobilitātes nedēļas tēma ir “Kopīga publiskā telpa”. Tā vērsta uz ieguvumiem, ko gūstam no kopīgas telpas – cilvēki, vide draudzīgs transports un aktivitātes vienuviet veicina sociālo vienlīdzību, drošību uz ceļa, samazina trokšņa un gaisa piesārņojumu un uzlabo dzīves kvalitāti.

Ogresgala pamatskola arī nav vienaldzīga par šo tēmu. Atbalsts nāca no Ogres novada Valsts policijas, kura iepazīstināja mūsu skolas 1.-4.klases skolēnus ar tēmu “Drošs ceļš uz skolu”. Prezentācijas laikā skolēni uzzināja par droša maršruta plānošanu, drošu brauktuvju šķērsošanu. Atgādināja skolēniem, ka braucot ar divriteni vai skrejriteni, viņi uzņemas atbildību ne tikai par savu drošību, bet arī par citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību. Uzsvēra par atstarotāju lietošanu vakara stundās. Uzsvēra, kā rīkoties nestandarta situācijā, ja esi apmaldījies, nokavē sabiedrisko transportu vai izlādējies mobilais telefons.

Informācijas bija daudz! Interese no bērnu puses bija liela, uzdeva jautājumus policijas darbiniekam. Liels paldies Ogres Valsts policijas pārstāvjiem par radīto drošības sajūtu skolēniem!

Skolotāja Z.Puķāne