2023./2024. GADA LIELISKIE DEVĪTIE!

http://www.ogp.lv/wp-content/uploads/2024/05/9tie.jpg
Vairāk foto šeit

Pēdējā zvana skaņās ir pienācis laiks atskatam uz 9 gadiem, kas pavadīti Ogresgala pamatskolā.

Šajā gadā “Pēdējo zvanu” ir sagaidījuši 19 jaunieši, kuri ar nepacietību vēlas traukties plašajos pasaules ceļos.

Man bija liels prieks būt šīs klases audzinātājai 5 gadus. Tagad liekas, ka laiks ir paskrējis tik ātri un tik daudz vēl neesam paspējuši kopā izdarījuši!

Sākums bija grūts un izaicinājumiem pilns. Katrs savādāks! Bija jāradina pie e-klases lietošanas, skolas noteikumu ievērošanas, attālinātās mācības… Bija jāsaliedē klase, lai visiem kopā būt ir labi.

Astotā un devītā klasē bija bauda būt kopā ar šiem jauniešiem! Klases kolektīvs ir daudzpusīgs, draudzīgs, atsaucīgs. Devītie ir  pilni ar idejām, asprātīgi, trakulīgi! Es jutos piederīga mūsu klases komandai. Bija aizraujoši kopā dejot klases vakaros, iet pārgājienos, taisīt piknikus, braukt uz Rīgu apmeklēt muzejus un kino, spēlēt spēles un skatīties, kā šie jaunieši veido priekšnesumus Ziemassvētku uzvedumiem. Ļoti interesanti bija vērot, kā klases vakaros spēlē paslēpes. Izrādās, ka skolā ir ļoti daudz vietu, kur var slēpties, un arī mazās telpās var sabīdīties pat “vairākos stāvos”.

Klases dzīvē ļoti noderēja prasmes, kuras tika apgūtas dažādos pulciņos. Ļoti svarīgas bija zināšanas, kuras iegūtas Skautu nodarbībās, jo pikniks nevar būt īsts pikniks, ja nav iekurināts ugunskurs. Staltā stāja bija pamanāma tiem, kuri apguva deju soļus. Mūsu klasē ir arī daudz dziedātāju- citi apguva dziedātprasmi ansamblī vai popgrupā, citi pašmācības ceļā. Klases kolektīvā ir arī nopietni sportisti, dažādu instrumentu spēlētāji.

Ķīniešiem ir paruna: “Visi līkie un greizie koki paliek mežā, bet visi taisnie un perfektie mežu atstāj. Tie pārtop par dēļiem, kurus izmanto citu vajadzībām.”

Jaunieši! Daudzi cilvēki cenšas būt pareizi, izpatikt citiem, bet nepamana, ka no tiem izveido “ērtas mēbeles”.

Nav jābūt priekš visiem ērtiem, tomēr ir svarīgi apzināties savus trūkumus, nelīdzenumus un raupjumu, savu  individualitāti.  Un neļaut nevienam sevi pārveidot par taisnu un ērtu, jo tad vairs nebūsiet paši.

Ar laba vēlējumiem 9.klases audzinātāja V. Numceva