5.klases Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja nodarbība

https://photos.app.goo.gl/s1ibo7MLCScZ9ECy6
Vairāk foto šeit

“Ogresgala pamatskolas Prāta spēļu” ietvaros skolu apciemoja, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs, kurš ir izveidojis interaktīvu, izglītojošu instrumentu – Ceļojošu zinību krājumu emociju un asaru izzināšanai.

Ceļojošais zinību krājums radīts Erasmus+ projekta “Viens vesels: iekļaujoši mācību līdzekļi skolēniem” (One Health: inclusive learning tools for pupils, projekta nr.: KA210-SCH-AE6FC11E) ietvaros, Medicīnas vēstures muzejam sadarbojoties ar radošo apvienību “Kolektīvs”, psihoterapeiti dr. Leldi Smilti-Breču, kustību speciālisti Madaru Garklāvu un veterinārārsti Astru Ārni. Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība.

Atsaucoties uz kāda bērna uzdotu jautājumu “Vai kaķi raud?”, Ceļojošais zinību krājums ļauj daudzveidīgi izzināt emocijas, kā veidojas asaras, kas spēj saraudināt kaķus un kas – cilvēkus, kā raudāšanā un emocijās piedalās nervu sistēma, smadzenes un acis, un kā atpazīstam emocijas cilvēkos un kaķos. Ceļojošais zinību krājums ietver muzeja krājumā esošu priekšmetu un fotogrāfiju kopijas, dažādus uzdevumus un izglītojošus skaidrojumus, cilvēku pieredzes stāstus un priekšmetus, kā arī darba lapas un planšetes ar paskaidrojumiem video formātā. Kopīgi pētot, radoši darbojoties un iztaujājot dažādas ar emocijām, anatomiju, veselību un labbūtību saistītas tēmas, bērni attīstīs savas sociāli emocionālās prasmes, radošo un kritisko domāšanu, veicinās empātiju, rūpes par sevi, vienam otru un pasauli mums apkārt, kā arī veidos iekļaujošāku izpratni par to, cik dažādi apkārtējo pasauli pieredz un uztver gan cilvēki, gan dzīvnieki.

5.klase saka lielu paldies par tik interesantu un radošu nodarbību.